Пребарување
Филтри
Затвори
Дали сте подготвени за една возбудлива авантура? Придружете им се на Биби и Боби во нивната потрага по нови и несекојдневни животни. Инсекти, птици, цицачи, риби и што уште не! Во овој дневник на откритија ќе ги дознаете нивните тајни карактеристики и навики, една по една, буква по буква. Заедно ќе научите многу нови нешта и најважно - ќе се забавувате!
990,00 ден

Сподели:

Упатство за играње

Играчи: 2-4 
Елементи: Книга за животните, 106 карти, табла со симболи, 36 жетони, 1 коцка

Како се игра оваа игра:

Почнува играчот на кој ќе му се падне најголема бројка на коцката.

Тој ја фрла коцката над таблата со бои и симболи. Полињата на таблата се во 3 бои и секоја боја претставува одделна група: сина за тие што пливаат, жолта за тие што летаат и зелена за тие што се движат по земјата.

Ако коцката падне на средината од таблата, тогаш играчот сам одбира од која група ќе погодува.

Откако ќе се одбере поле, еден од соиграчите влече карта од соодветната група. На пример, ако коцката падне на зелено поле и бројката на коцката е 2, се влече зелена карта. Ако картата е со кенгур, се кажува: „Кажи едно животно на буквата к“. Бидејќи е зелена карта, се знае дека е животно што се движи по земјата. Играчот има 2 шанси да погоди.

Ако играчот го погоди животното, ќе добие соодветен жетон. Ако не го погоди, го губи редот во наредниот круг. Потоа игра наредниот играч.

Победник е тој што прв ќе собере по 3 жетони од сите групи и се прогласува за најдобар истражувач!

Упатство за играње

Играчи: 2-4 
Елементи: Книга за животните, 106 карти, табла со симболи, 36 жетони, 1 коцка

Како се игра оваа игра:

Почнува играчот на кој ќе му се падне најголема бројка на коцката.

Тој ја фрла коцката над таблата со бои и симболи. Полињата на таблата се во 3 бои и секоја боја претставува одделна група: сина за тие што пливаат, жолта за тие што летаат и зелена за тие што се движат по земјата.

Ако коцката падне на средината од таблата, тогаш играчот сам одбира од која група ќе погодува.

Откако ќе се одбере поле, еден од соиграчите влече карта од соодветната група. На пример, ако коцката падне на зелено поле и бројката на коцката е 2, се влече зелена карта. Ако картата е со кенгур, се кажува: „Кажи едно животно на буквата к“. Бидејќи е зелена карта, се знае дека е животно што се движи по земјата. Играчот има 2 шанси да погоди.

Ако играчот го погоди животното, ќе добие соодветен жетон. Ако не го погоди, го губи редот во наредниот круг. Потоа игра наредниот играч.

Победник е тој што прв ќе собере по 3 жетони од сите групи и се прогласува за најдобар истражувач!

Напишете сопствен осврт
  • Product can be reviewed only after purchasing it
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
*
*
Лош
Одлично
*
*
*
Корисниците кои го купиле овој производ исто така купија

Малата вештерка

Вештерката се врати во волшебната шума! И, овој пат таа не е сама, има и помошничка - една мала вештерка по име Фи, која никако не умее да направи лоша магија.

180,00 ден

Светот на Биби од А до Ш

„Светот на Биби од А до Ш“ е првото печатено издание од „Светот на Биби“. Оваа исклучителна сликовница е полна со едукативни содржини, а ги користи интересите на Биби за да се доближи до сите дечиња на оваа возраст. Таа сака да раскаже некои работи за светот околу себе, за својата куќа, за својот град, за нејзиното најдобро другарче и за омилените нешта. А додека таа раскажува за себе, патем дечињата ја учат азбуката, читаат повеќе зборови, пишуваат букви, се дружат и се смеат. Јеееј!

490,00 ден
Претплати се на нашиот електронски информатор