Пребарување
Филтри
Затвори
Играта „Бууу“ е тимска и целиот тим мора да стигне до замокот на Бу пред лошата вештерка за да ја спречи да го маѓепса. Сетот содржи: • 5 жетони со ликови • 52 картички за движење (12 за вештерката, 36 за играчите и 4 „бууу“)
Достапност: На залиха
690,00 ден

Сподели:

Сетот содржи:
• 5 жетони со ликови • 52 картички за движење (12 за вештерката, 36 за играчите и 4 „бууу“)
Почеток на играта:
1. Секој играч добива по 3 картички и ги отвора за сите да ги видат. Другите картички остануваат во купче и се влече од нив по секоја изиграна картичка.
2. Прв почнува најмалиот играч, а потоа се оди според движењето на стрелките на часовникот.
Како се игра?
3. Играта „Бууу“ е тимска и целиот тим мора да стигне до замокот на Бу пред лошата вештерка за да ја спречи да го маѓепса.
4. Играчите не одбираат еден лик од жетоните со Биби, Боби, Бу и Фи, туку секој може да игра со кој било лик за најбрзо да го донесе до целта (тука играчите се договараат и прават стратегија).
5. Од трите картички играчот ја одбира онаа со која ќе помине најголемо растојание, па ја става настрана и влече нова (во секој момент играчите треба да имаат по 3 картички).
6. Доколку полето што треба да го изигра играчот е зафатено, тогаш оди на наредното поле со таа боја и го прелетува тој играч.
7. Картичка вештерка: кога ќе се падне оваа картичка, играчот мора првин неа да ја изигра и да го придвижи жетонот со вештерката по посебната патека за вештерката.
8. Картичка „бууу“ – оваа картичка ја враќа вештерката едно поле наназад. И оваа картичка се игра веднаш штом ќе се извлече.

Крај на играта:
Играта завршува кога сите ликови ќе стигнат до замокот. Ако вештерката стигне прва, таа е победник. Играчот може да влезе во замокот кога ќе му се падне картичка со иста боја како едно од ЦЕЛ-полињата. Доколку нема соодветна боја, влече картички додека не му се падне или додека вештерката не победи.

Идеи за подобро играње/стратегија:
Не дозволувајте некој од ликовите да заостанува. Играјте иста боја повеќе пати.
На овој начин ликовите поминуваат најголем пат.
Играјте тимски и размислете со кои потези ликовите најбрзо ќе стигнат до замокот.

Сетот содржи:
• 5 жетони со ликови • 52 картички за движење (12 за вештерката, 36 за играчите и 4 „бууу“)
Почеток на играта:
1. Секој играч добива по 3 картички и ги отвора за сите да ги видат. Другите картички остануваат во купче и се влече од нив по секоја изиграна картичка.
2. Прв почнува најмалиот играч, а потоа се оди според движењето на стрелките на часовникот.
Како се игра?
3. Играта „Бууу“ е тимска и целиот тим мора да стигне до замокот на Бу пред лошата вештерка за да ја спречи да го маѓепса.
4. Играчите не одбираат еден лик од жетоните со Биби, Боби, Бу и Фи, туку секој може да игра со кој било лик за најбрзо да го донесе до целта (тука играчите се договараат и прават стратегија).
5. Од трите картички играчот ја одбира онаа со која ќе помине најголемо растојание, па ја става настрана и влече нова (во секој момент играчите треба да имаат по 3 картички).
6. Доколку полето што треба да го изигра играчот е зафатено, тогаш оди на наредното поле со таа боја и го прелетува тој играч.
7. Картичка вештерка: кога ќе се падне оваа картичка, играчот мора првин неа да ја изигра и да го придвижи жетонот со вештерката по посебната патека за вештерката.
8. Картичка „бууу“ – оваа картичка ја враќа вештерката едно поле наназад. И оваа картичка се игра веднаш штом ќе се извлече.

Крај на играта:
Играта завршува кога сите ликови ќе стигнат до замокот. Ако вештерката стигне прва, таа е победник. Играчот може да влезе во замокот кога ќе му се падне картичка со иста боја како едно од ЦЕЛ-полињата. Доколку нема соодветна боја, влече картички додека не му се падне или додека вештерката не победи.

Идеи за подобро играње/стратегија:
Не дозволувајте некој од ликовите да заостанува. Играјте иста боја повеќе пати.
На овој начин ликовите поминуваат најголем пат.
Играјте тимски и размислете со кои потези ликовите најбрзо ќе стигнат до замокот.

Напишете сопствен осврт
  • Производот може да се прегледа само откако ќе го купите
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
*
*
Лош
Одлично
*
*
*
Корисниците кои го купиле овој производ исто така купија

Сликички „Светот на Биби“

Една кесичка „Светот на Биби“ содржи 5 сликички

29,00 ден

Биби и Боби во пустината Тоби

Биби и Боби ја истражуваат големата пустина Тоби јавајќи камили. Но, кога ќе стигнат до пирамидите, палавкото Боби ќе почне да прави бељи и... ЦАП - одеднаш ќе го зграпчи една џиновска шепа! Чија - ќе дознаете во оваа книга.

200,00 ден

Меморија за најмалите

Омилената игра на најмалите во ново пакување. Прекрасен избор помеѓу мемориските игри за најмалите деца направена од тврд картон. Може да биде користена како класична игра меморија или картички за едноставно препознавање ликови од „Светот на Биби“. Родителите може да ги користат овие разнобојни картички да индуцираат одредени зборови. Победник во оваа игра е оној што ќе пронајде повеќе ликови/парови. Сетот е направен со 16 картички.

390,00 ден

Биби и животните

Ловецот по најкраткиот пат поита низ шумата, дојде до дувлото на волкот, па пред самиот влез постави една гооолема стапица. Тогаш го преправи гласот и викна: - Волку, излези, јас сум, Биби. Волкот, не насетувајќи ништо, излезе од дувлото и ….

200,00 ден
Претплати се на нашиот електронски информатор