Пребарување
Филтри
Затвори

Термин (90 минути учиме со Биби и Боби)

Пред да купите термин ве молиме направете резервација на 071 262 392. Повеќе информации за едукативната програма прочитајте подолу.
200,00 ден

Сподели:

Во текот на летниот распуст децата ќе може да учествуваат во новата програма на образовниот центар „Бибиверзум“ – 90 минути учиме со Биби и Боби. Часовите ќе се оддржуваат во катчето на „Бибиверзум“ во скопската населба Аеродром. Ќе траат 90 минути, а родителите може да избираат термини, од 9 часот наутро до 19.30 навечер.

Предвидено е на часовите да учествуваат деца на возраст од најмалку 4 години. Во една група ќе има најмногу 8 деца, кои ќе работат со едукатор од „Бибиверзум“.

-Станува збор за невообичаени часови во кои преку игри, на интересен, креативен и забавен начин со Биби и Боби ќе учиме македонски јазик, математика, природни науки, општество, уметност, музика и игри без граници. На секој час ќе се обработува различна наставна содржина. На секој час децата ќе гледаат видео со Биби и Боби, ќе имаат различни активности преку анимирани визуелни презентации. Ќе бидат вклучени активности со работни листови, игри, вежби, песнички и уште многу интересни нешта кои специјално ги подготвивме за најмалите – вели Златица Апостолов, стручен соработник и координатор за новата програма на „Бибиверзум“.

Тие ќе го развиваат говорното изразување, ќе го збогатуваат речникот со нови зборови, ќе ја развиваат меѓусебната комуникација преку изразување на своите мислења и ставови. Ќе воочуваат гласови во различна метсоположба во зборовите, ќе играат говорни игри. Ќе ги препознаваат големите и малите букви од кирилското писмо и ќе ги пишуваат елементите на буквите. Ќе ги развиваат графомоторичките способности и координацијата.

- Децата ќе се оспособат да бројат, подредуваат броеви во низа, ќе споредуваат броеви, ќе препознаваат редослед на настани, ќе групираат предмети по дадено својство, ќе ги препознаваат 2Д и 3Д формите, ќе собираат и одземаат два броја – вели Апостолов.

Заедно со едукаторите, децата ќе научат за поимите жива и нежива природа, видовите животни, деловите на човечкото тело, грижата за здравјето, емоциите, семејството, растенијата, видовите на овошја и зеленчук, материјалите кои не опкружуваат, сообраќајот и правилата во сообраќајот.

Децата ќе го развијат интересот за ликовното творење и примена на техниките за цртање, сликање и моделирање.

-Децата ќе ги препознаваат видовите звуци, ќе разликуваат пријатни и непријатни звуци, ќе именуваат, препознаваат и изработуваат детски музички инструменти, ќе изведуваат ритмички движења, ќе учат песнички и бројалки – објаснува Апостолов.

Предвидено е да изведуваат елементарни игри без граници со трчање, скокање, фрлање, фаќање, провлекување, качување, прескокнување со примена на рзлични реквизити. Ќе ги почитуваат правилата на играта, ќе играат тимски и ќе развиваат натпреварувачки дух.

ЦЕНИ:
200 денари / термин од 90 минути
800 денари / 5 термини од 90 минути
3000 денари / 20 термини од 90 минути

Возраст: 4+ Локација: Продажно место „Светот на Биби“ - Аеродром, Скопје

Повеќе информации за новата програма (кога почнува, како да се пријавите, како да резервирате термин и сл.) може да дознаете директно во нашите продажни места или телефонски на бројот 071 262 392.

Во текот на летниот распуст децата ќе може да учествуваат во новата програма на образовниот центар „Бибиверзум“ – 90 минути учиме со Биби и Боби. Часовите ќе се оддржуваат во катчето на „Бибиверзум“ во скопската населба Аеродром. Ќе траат 90 минути, а родителите може да избираат термини, од 9 часот наутро до 19.30 навечер.

Предвидено е на часовите да учествуваат деца на возраст од најмалку 4 години. Во една група ќе има најмногу 8 деца, кои ќе работат со едукатор од „Бибиверзум“.

-Станува збор за невообичаени часови во кои преку игри, на интересен, креативен и забавен начин со Биби и Боби ќе учиме македонски јазик, математика, природни науки, општество, уметност, музика и игри без граници. На секој час ќе се обработува различна наставна содржина. На секој час децата ќе гледаат видео со Биби и Боби, ќе имаат различни активности преку анимирани визуелни презентации. Ќе бидат вклучени активности со работни листови, игри, вежби, песнички и уште многу интересни нешта кои специјално ги подготвивме за најмалите – вели Златица Апостолов, стручен соработник и координатор за новата програма на „Бибиверзум“.

Тие ќе го развиваат говорното изразување, ќе го збогатуваат речникот со нови зборови, ќе ја развиваат меѓусебната комуникација преку изразување на своите мислења и ставови. Ќе воочуваат гласови во различна метсоположба во зборовите, ќе играат говорни игри. Ќе ги препознаваат големите и малите букви од кирилското писмо и ќе ги пишуваат елементите на буквите. Ќе ги развиваат графомоторичките способности и координацијата.

- Децата ќе се оспособат да бројат, подредуваат броеви во низа, ќе споредуваат броеви, ќе препознаваат редослед на настани, ќе групираат предмети по дадено својство, ќе ги препознаваат 2Д и 3Д формите, ќе собираат и одземаат два броја – вели Апостолов.

Заедно со едукаторите, децата ќе научат за поимите жива и нежива природа, видовите животни, деловите на човечкото тело, грижата за здравјето, емоциите, семејството, растенијата, видовите на овошја и зеленчук, материјалите кои не опкружуваат, сообраќајот и правилата во сообраќајот.

Децата ќе го развијат интересот за ликовното творење и примена на техниките за цртање, сликање и моделирање.

-Децата ќе ги препознаваат видовите звуци, ќе разликуваат пријатни и непријатни звуци, ќе именуваат, препознаваат и изработуваат детски музички инструменти, ќе изведуваат ритмички движења, ќе учат песнички и бројалки – објаснува Апостолов.

Предвидено е да изведуваат елементарни игри без граници со трчање, скокање, фрлање, фаќање, провлекување, качување, прескокнување со примена на рзлични реквизити. Ќе ги почитуваат правилата на играта, ќе играат тимски и ќе развиваат натпреварувачки дух.

ЦЕНИ:
200 денари / термин од 90 минути
800 денари / 5 термини од 90 минути
3000 денари / 20 термини од 90 минути

Возраст: 4+ Локација: Продажно место „Светот на Биби“ - Аеродром, Скопје

Повеќе информации за новата програма (кога почнува, како да се пријавите, како да резервирате термин и сл.) може да дознаете директно во нашите продажни места или телефонски на бројот 071 262 392.

Напишете сопствен осврт
  • Производот може да се прегледа само откако ќе го купите
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
*
*
Лош
Одлично
*
*
*
Претплати се на нашиот електронски информатор