Пребарување
Филтри
Затвори
Нова друштвена игра со ултрамегаспецијални очила на кои се става картичка, па треба да се поставуваат многу креативни прашања за да се дојде до точниот одговор! Јееј! 🥳 Загарантирана забава како за децата, така и за возрасните! Јипи рипи!
Достапност: На залиха
690,00 ден

Сподели:

Како се игра „Што сум јас?“

Оваа игра е за 2 играчи. Сетот содржи 60 картички, табла, жетони за помош и очила. Картичките содржат поими од неколку категории: животни, предмети, храна и професии.

Првиот играч влече една картичка од купот и ја закачува на своите очила без да ја види. Тој поставува прашања на кои другиот играч одговара со да или не (на пример: Дали сум животно? Дали живеам на фарма? Дали јадам трева? Дали сум опасно за другите?) Фигурите за играње се Зази и Зина. Зази почнува од портокаловото поле СТАРТ, а Зина од синото поле СТАРТ. Доколку играчот погоди, оди две полиња напред на таблата, доколку не успее да погоди, се враќа едно поле назад.

Победник е тој што прв ќе стигне до Биби или Боби.

Помош: секој играч има право да искористи два жетони за помош. Доколку играчот бара помош, другиот кажува збор или реченица со најпрепознатливата карактеристика на поимот (на пример: Имаш долг врат, асоцијација за жирафа). Ако погоди со помошта, тогаш играчот оди само едно поле напред.
Играта може да се игра и без таблата, на пример, за време на патувања, вечера или слично и тогаш може да учествуваат повеќе играчи.

Како се игра „Што сум јас?“

Оваа игра е за 2 играчи. Сетот содржи 60 картички, табла, жетони за помош и очила. Картичките содржат поими од неколку категории: животни, предмети, храна и професии.

Првиот играч влече една картичка од купот и ја закачува на своите очила без да ја види. Тој поставува прашања на кои другиот играч одговара со да или не (на пример: Дали сум животно? Дали живеам на фарма? Дали јадам трева? Дали сум опасно за другите?) Фигурите за играње се Зази и Зина. Зази почнува од портокаловото поле СТАРТ, а Зина од синото поле СТАРТ. Доколку играчот погоди, оди две полиња напред на таблата, доколку не успее да погоди, се враќа едно поле назад.

Победник е тој што прв ќе стигне до Биби или Боби.

Помош: секој играч има право да искористи два жетони за помош. Доколку играчот бара помош, другиот кажува збор или реченица со најпрепознатливата карактеристика на поимот (на пример: Имаш долг врат, асоцијација за жирафа). Ако погоди со помошта, тогаш играчот оди само едно поле напред.
Играта може да се игра и без таблата, на пример, за време на патувања, вечера или слично и тогаш може да учествуваат повеќе играчи.

*
*
*
Корисниците кои го купиле овој производ исто така купија

Сликички „Светот на Биби“

Една кесичка „Светот на Биби“ содржи 5 сликички

29,00 ден

Друштвена игра: БИНГО СО БУКВИ

„Бинго со букви“ е возбудлива фамилијарна игра со која децата можат да ја научат азбуката бидејќи секоја буква е претставена со слика.

590,00 ден

Друштвена игра: ИГРА НА ЗНАЕЊЕ

Првата македонска фамилијарна „Игра на знаења“ од „Светот на Биби“ во ново издание по СУПЕР ЦЕНА. Одлична можност за оттргнување на децата од екраните, за радост на сите во семејство, меѓу другарите и пријателите.

690,00 ден

Враќање во оазата на диносаурусите

Биби и Боби тргнуваат во чудесна авантура - ќе одат на гости кај диносаурусот Даро. Но, понекогаш работите не се одвиваат така како што планираме...

200,00 ден
Претплати се на нашиот електронски информатор